Det er uvisst hvordan de nye NUC-ene blir seende ut. Dette er den eksisterende NUC-modellen DN2820FYKH.
Det er uvisst hvordan de nye NUC-ene blir seende ut. Dette er den eksisterende NUC-modellen DN2820FYKH. (Bilde: Intel)

Avslørte Intels neste generasjon knøttemaskin

Lekkede dokumenter bekrefter innmaten til de nye NUC-maskinene.

Prosessorgiganten Intel kastet seg inn på mini-PC-markedet i fjor med et lite nurk kalt NUC (Next Unit of Computing), som vi syntes var en spennende maskin med relativt god ytelse for den lille størrelsen.

Siden har det kommet stadig nye og kraftigere utgaver av den lille PC-en, og tidligere i år ble det meldt om en ny Celeron-basert NUC-maskin som har potensiale til å bli en brukbar stue-PC. Nå har nettstedet FanlessTech (via Liliputing) snappet opp tilsynelatende lekkede dokumenter som beskriver neste generasjons NUC-maskiner.

Kommer tidligere neste år

Den nye linjen får navnet «Rock Canyon» og vil bestå av en rekke ulike modeller med både Intels Core i3- og i5-prosessorer, basert på den kommende Broadwell-arkitekturen. Maskinene skal visstnok lanseres i løpet av første kvartal neste år.

I dokumentene markedsføres de nye NUC-ene som maskiner egnet til både spilling, innholdsproduksjon og mediesenter. De spesifikke prosessormodellene er imidlertid ikke oppgitt.

Modellene får som tidligere den integrerte Intel HD-grafikkløsningen og opptil 16 GB minne. I likhet med den nye og romsligere NUC-modellen, som Intel lanserte tidligere i år, får neste års modeller også plass til en 2,5-tommers harddisk eller SSD på innsiden.

Flere tilkoblingsmuligheter

Om man ikke har behov for en harddisk eller SSD kan man imidlertid også velge spinklere utgaver av maskinene uten denne ekstra plassen. Da må du i så fall nøye deg med et M2 SSD-kort.

Ellers får de nye NUC-ene fire USB 3.0-porter, én mini-HDMI-utgang, én mini-DisplayPort-utgang, samt støtte for Bluetooth 4.0 og Intels WiDi-standard (Wireless Display), som lar deg strømme innhold trådløst til en kompatibel TV.

Nøyaktig lanseringsdato og pris på de nye NUC-maskinene foreligger ennå ikke. Flere detaljer finner du hos FanlessTech.

Det kommer stadig nye mini-PC-er: Denne støtter både Android og Linux samtidig »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen