Avslører uoriginale batterier

CNN skrev tidligere i juli om en 16 år gammel jente som fikk andre grads brannskader da mobiltelefonen eksploderte i baklomma. Batteriet på telefonen til jenta kan ha vært uorginalt, i form av en dårlig etterligning. Nå spekuleres det på om ulykken kan ha skjedd grunnet dette.

For å unngå skader på telefonen eller personer, eksempelvis en eksploderende mobil, har NEC Electronics utviklet en programvare som detekterer uorginale batterier. Programvaren integreres i microkontrollere på produktene.

Uorginale batterier feiler ofte når de møter mobilprodusentens sikkerhets- og kvalitetsstandarder. Dette kan føre til funksjonsfeil og personlig skade, der et prakteksemplar er 16-åringens brannskader som resultat av den eksploderende mobiltelefonen.

Programvaren er så langt beregnet for mobiltelefoner og digitale stillbildekamera. NEC vil forsterke sikkerheten til produktene produsert av 'fabrikanter av orginalt tilbehør' (OEM). Firmaet håper på å få 50 millioner enheter utstyrt med slik programvare innen år 2007.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen