Avslører om du kjeder deg

Lurer du på hva kjæresten, en kamerat eller venninna di egentlig driver med når dere snakker sammen? Vier de deg sin fulle oppmerksomhet, eller er du bare bakgrunnsstøy mens en spennende tv-serie eller matlaging får hoveddelen av oppmerksomheten?

Med Jerk-O-Meter finner du ut hvor spennende du er å snakke med!

- Dette gjør at folk må vise mer oppmerksomhet fordi de vet at de blir sjekket, sier Anmol Madan ved Massachusetts Institute of Technology (MiT) til nyhetsbyrået AP.

Stemmeekspert
Et forskerteam ved det amerikanske universitetet utvikler programmet som viser samtalepartnerens interesse og engasjement på en skala fra 1 til 100. Språkmønsteret og toneleiet avslører den om du kjeder vettet av andre når du snakker.

Pressen har fått se en prototype av programmet, men en fullstendig kommersiell versjon er ikke ventet klar før om et halvt års tid.

Går alt etter planen skal du kunne laste ned programmet fra internett og gjøre mobilen din om til en stemmeekspert. Det skal være solid vitenskap bak de matematiske algoritmene som måler stress og empati i folks stemmer, skriver Dagbladet.no

Er han den rette?
Potensielle kunder er telefonselgere og markedsanalytikere, men prototypen er allerede testet på speeddatere.

En rekke sjekkelystne ble testet på en lokal bar i Cambridge, og i løpet av en 5 minutters speeddate kunne programmet spå hvem som ønsket lengre dater med hverandre. Pauser, monotont stemmeleie og langsom prat indikerer at man kjeder seg, og trolig ikke er hverandres beste selskap.

I en labundersøkelse hadde Jerk-O-Meter rett i 8 av 10 tilfeller. Forskerne dro inn ti kvinner og ti menn som ikke kjente hverandre og satte gjengen i 200 tomannssamtaler med en av samme kjønn. Etterpå ble de bedt å bedømme sin egen interesse på en skala fra 1 til 10. Og i hele 80 prosent av tilfellene stemte svaret overens med det fra Jerk-O-Meter.

Den foreløpige utgaven måler kun hvor interessert den som har lastet ned programmet er, men den ferdige utgaven skal kunne overvåke både deg og motparten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen