Avslører hvor kjip du er

Er du usikker på om kjæresten din følger med på hva du sier i telefonen? Eller vil du få bekreftet en gang for alle at supportdama som du i flere timer har prøvd å få hjelp av egentlig gir blaffen i spørsmålene dine? Her er programmet som avslører om du eller den du prater med er interessert i samtalen.

Programmet med det treffende navnet Jerk-O-Meter (Dust-O-Meter) er utviklet av forskere ved Massachusetts Institute of Technology. Programmet analyserer talemønstre og tonefall mens du snakker, og vurderer på en skala fra 0 til 100 prosent hvor involvert du er i samtalen.

Dersom programmet merker at oppmerksomheten din er et helt annet sted enn der den skal være, spretter det opp en melding som sier "ikke vær en dust", eller "vær litt hyggeligere". Får du derimot poeng på nærmere 100 prosent vil du raskt få beskjed om at du er en super samtalepartner.

Programmet kan også settes opp til å fungere andre veien. Da vil du få beskjed om den du prater med følger med på samtalen, eller er mest opptatt av siste episode av Hotell Cæsar. Meldingene lyder som følger: "denne personen oppfører seg som en dust, vil du ikke heller legge på?".

Rett i 8 av 10 tilfeller
Tester av programmet viser at resultatet ofte blir forbløffende riktig. Ti menn og ti kvinner som ikke kjente hverandre ble plassert parvis sammen med en av samme kjønn, og gitt tilfeldige emner å prate om. Etter hver samtale ble de bedt om å rangere sin egen interesse fra 1 til 10.

Ved å måle snakkemønsteret hver person hadde brukt i samtalen var Jerk-O-Meter i stand til å forutse hvilken poengsum som ville bli gitt i hele 8 av 10 tilfeller. Testen viste også at mens kvinner var mest opptatt av samtalepartneren, var selve samtaleemnet viktig for mennenes trivsel.

Jerk-O-Meter er fortsatt bare på prototypstadiet, men er forventet å være ferdig utviklet om et halvt års tid. Utviklerne av systemet satser på å kunne selge det noe avslørende programmet over internett, og håper spesielt på interesse fra telefonselgere og markedsanalytikere.

(Kilde: Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen