Avslører forskjellene

Det er ingen hemmelighet at mange bruker en stor del av reisebudsjettet på å ringe hjem mens de er på ferie.

Vi skrev tidligere i sommer at EU-kommisjonen ønsket å sette fokus på de europeiske operatørenes roamingpriser. Roamingprisene er det operatøren tar betalt for at du skal kunne ringe via deres nett når du er utenfor nettet til din egen operatør.

Operatørene har relativt frie tøyler når det gjelder roamingpriser. Dette har ført til både hårreisende minuttpriser og skyhøye mobilregninger. En malteser som vil ringe hjem fra Latvia må for eksempel ut med over 100 kroner i minuttet hvis han eller hun velger å bruke Tele2s roamingtilbud i Latvia.

I tillegg til de meget varierende prisene, er det mangel på kunnskap om de forskjellige operatørene som gjør at mange får seg en overraskelse i posten når ferien er over.

I stedet for å stramme inn operatørenes tøyler, har EU nå opprettet et eget opplysningsnettsted som sanker inn og formidler roamingprisene til samtlige europeiske operatører.

Målet med nettstedet er å gjøre turister og andre oppmerksomme på de store prisforskjellene, og på den måten oppmuntre til større konkurranse og lavere roamingpriser. Man kan gjerne kalle dette en europeisk versjon av det norske nettstedet Telepriser.no, som har til hensikt å bidra til konkurransen i det norske telemarkedet

I tillegg til informasjon om roamingprisene i Europa, kan man på det nye EU-nettstedet finne generell informasjon om EU-kommisjonens syn på roamingprisene, samt tips og råd om hvordan du kan gjøre dine telefonsamtaler så billige som mulig mens du er i utlandet.

(Kilde: EU, Forbes, EU Observer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen