Avlyste angrep mot CNN

En gruppe kinesiske hackere, som kaller seg "Flammens hevn",  varslet at de ville angripe nyhetskanalen CNN sine nettsider over helgen. Grunnlaget var CNNs dekning av Tibet-konflikten.

Gruppen mente dekningen var langt fra nøytral og altfor pro-tibetansk.

Ville ta ned CNN
Ifølge amerikanske Compterworld hadde gruppen oppfordret alle pro-kinesiske hackere til å hacke CNNs nettsider i et samlet angrep 19. april. Angrepet ville fremstå som et denial of service attack, et angrep hvor det rett og slett kommer så mye besøkende at nettstedets servere går ned. I fjor utførte russiske grupper slike angrep mot Estland i protest mot at gamle sovjetiske krigsminnesmerker ble fjernet.

De maktet da å ta ned syv statlige nettsider over flere dager.

Avblåste planene
De kinesiske hackerne er derimot ikke like effektive. CNN ble slett ikke rammet av noe storstilt angrep. Det eneste kanalen merket var mindre angrep mot nettsidene til sine avdelinger i Asia. Hackerne merket nemlig at nyheten spredde seg og trakk derfor tilbake oppfordringen.

- Vår originale plan for 19. april har blitt avblåst fordi det var for mange som visste om det og situasjonen ble kaotisk, uttaler gruppen "Flammens hevn" ifølge Computerworld.

Men de har slett ikke lagt planen på hylla og CNN kan ikke føle seg trygge melder de.

- Vi vil utføre angrepet på en ukjent dato i nær fremtid, påstår gruppen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen