Avkjøling i sommervarmen

Cooper Cooler skal være en effektiv avkjøler for all drikke, ifølge reklamen.

Ved hjelp av enkle midler skal du kunne kjøle ned en brus eller flaske vann til nærmere 6 grader på tre minutter.

En flaske vin skal ligge på samme temperatur etter 6 minutter.

En perfekt dings for sommeren når kjapp tilgang på kald drikke er et must tenkte vi.

Men er den effektiv? Teknofil.no har testet sommerdingsen.

Høye forventninger
Nå skal det innrømmes at forventningene mine til denne hurtigkjøleren var noe høye før vi hadde den i vår hånd. I mitt stille sinn drømte jeg om en portabel avkjøler som lett kunne tas med i park eller festival.

Med enkle trykk skulle jeg bli den mest populære, der jeg kjapt kjølte ned alle mine venners drikke. Tiden med varmt øl var endelig forbi.

Ikke portabel
Realiteten var dog en helt annen, hurtigkjøleren er nemlig ikke helt portabel.

Da den ikke går på batteri ble mine drømmer om popularitet kjapt knust uten tilgang på en veldig lang skjøteledning.

Best for terrassen?
Vel vel slaget var ennå ikke tapt. I reklamen står det heller ikke at hurtigkjøleren er perfekt for festival. Den skal derimot være god å ha om kjøleskapet er fullt, du trenger kald drikke kjapt, eller får uventet besøk.

Om den ikke kunne bli med ut på festival, så skulle den i det minste passe godt på terrassen tenkte jeg.

Skuffende forsøk
For at hurtigkjøleren skal fungere fylte jeg opp med en halv liter vann i boksen som beskrevet. Jeg plugget i stikkontakten, la i en flaske med vann og trykket på korrekt knapp.

Maskineriet satte i gang og jeg kunne se hvordan vannet sildret over flasken der den snurret en herlig avkjølende ballett.

Etter tre minutter hadde maskineriet gjort sitt. Jeg åpnet med stor forventning opp boksen og tok ut flasken med vann. Problemet var at denne var fortsatt lunken. Faktisk mer lunken enn vannet som er i springen.

Manglet is
Her hadde jeg nok en gang misforstått en smule. Ved nærmere titt i bruksanvisningen som fulgte med er det tydelig beskrevet at det holder ikke bare med vann for at maskinen skal gi avkjølt drikke.

Her må det også to brett med isbiter til.

Da det i tillegg var en liten lampe med skriften "More ice" som lyste på maskinen var dette ganske opplagt. Slik kan det gå når man blir for ivrig.

Tager hva man haver
Som lest så gjort. Etter en kjapp runde i fryseren fant jeg frem de isbitene jeg hadde på lager. Ikke to fulle brett riktignok.

Men siden jeg ikke er av typen som alltid husker på å plassere drikke i kjøleskapet, så kan det heller ikke forventes at jeg alltid fyller på med isbiter. Men man tager hva man haver.

Med maskinen full av vann og isbiter dro jeg den så ut på verandaen for å nyte sol og iskaldt vann. Etter kjappe tre minutter til i maskinens trommel tok jeg på ny ut vannet.

Og joda vannet var kaldere. Ikke fullt like kaldt som et døgn i kjøleskapet ville ha gjort det, men på tre minutter og uten full ladning med isbiter skal jeg heller ikke klage.

Andre runde
Solen var som på sitt varmeste denne dagen og vannet ble derfor kjapt revet ut av sin kjølige tilstand. Den lunkne smaken var ikke hva jeg ønsket.

Men med en Cooper Cooler ved min side var jeg heller ikke stort nervøs. Igjen åpnet jeg boksen og puttet flasken der flasken skal stå.

Uten å bevege meg en meter trykket jeg så nok engang på riktig knapp og ventet de tre minuttene de skal ta å få iskaldt vann.

Desverre hadde det skjedd noe forunderlig siden sist jeg brukte maskinen. For da vannet var klart var det ikke på langt nær kaldt. Heller tvert imot.

Solvarmet vann
Mens jeg hadde drukket iskaldt vann hadde nemlig solen gjort sitt arbeide med boksen. Isen hadde smeltet og vannet var nærmere kokepunktet.

Så der ble jeg så sittende med en boks full av varmt vann, en flaske med lunkent vann og en fryser tom for is.

Hva er poenget?
Spørsmålet jeg da stiller meg er hvordan denne maskinen overgår mer tradisjonelle løsninger for nedkjøling. Den går på strøm og den skal ha kudos for at nedkjølingen går kjapt.

Men med en vanlig kjøleboks og to brett med isbiter hadde jeg kunnet avkjøle langt mer enn kun en flaske med vann.

I tillegg kunne jeg ha tatt med meg den kalde drikken til parken.

Kjøp heller kjøleboks
Maskinen har potensiale. Med et par kjøleribber og drift på batteri kunne den faktisk ha vært verdt de 599 kronene den selges for.

Slik den er i sin nåværende tilstand er selv åpningstilbudet på 599 en vel høy pris. Sats heller på en kjøleboks til 200 kroner, er mitt tips for sommervarmen.

Cooper Cooler kan bestilles hos drikkeleker.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen