Avisen i penneformat

I disse dager er det ikke ofte at en har tid til å lese ut morgenavisen. Mange kjenner seg sikkert igjen i at en halvlest avis slenges over skulderen i det du heller nedpå en kopp kaffe og løper til bussen. Og samme scenariet gjentar seg daglig. Du må legge fra deg Se&Hør-artikkelen om Idol-Sandra i det du er kommet til det mest spennende, fordi tannlegen er klar til å ta rotfyllingen, og du blir jaget bort fra aviskiosken før du har klart å bla deg frem til midtsidepiken.

Uansett situasjon så er det et faktum at mange av oss ikke har tid til å lese der og da. Det har selskapet Planon gjort noe med, og kommer nå med en fargeskanner du kan ha i lommen. Mens tidligere miniskannere såvidt klarte å snekre sammen noen rufsete svart/hvitt-avtrykk av tekstsider, skal den nye DocuPen RC800 klare å skanne fargebilder og illustrasjoner i tillegg til tekst. Og det i fargesprutende farger så klart.

Med en heller futuristisk penne-utforming er RC800 et greit tilbehør å ha med i stresskofferten. Med en lengde på ni og en halv tomme er skanneren hele 24 cm lang, noe som er greit når en skal skanne en hel A4-side, men som er noe langt for en nett dameveske.

Med et internminne på 8 MB er det ikke noen sak å skanne et par avisartikler. RC800 har også plass til minnekort av typen microSD og du kan helle innpå 512 MB med ekstra minne. Og når det eventuelt skulle bli helt fullt, eller du skulle få lyst til å lese noe av det du har skannet, så er det bare å plugge pennen i USB-porten på PCen eller MACen din og printe i vei.

Om du plutselig oppdaget at RC800 ville være en god investering av månedens lønning, så er det greit å ha i bakhodet at skanneren er en dyr fornøyelse med en prislapp på rundt 2000 kroner. Pennen kan bestilles på selskapets hjemmesider og fås i to varianter: vanlig og professional, hvorav sistnevnte inkluderer et program som kan convertere det du skanner til tekst.

Her kan du se en demonstrasjon av RC800

(Kilder: NYTimes, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen