Avid slipper Media Composer 6

Ny versjon av programmet blir raskere og får 3D-støtte.

Industrilegenden innen videoredigering, Avid, har lansert oppdateringer av sine tre mest populære videoredigeringssystemer: Media Composer 6, siktet hovedsakelig mot film- og TV-industrien; Symphony 6 og i tillegg får nyhetsprodusentene et forbedret verktøy med NewsCutter 10.

Samtlige av de tre programmene har blitt gjenbygd fra bunnen og opp, istedenfor å være basert på tidligere versjoner, blant annet for å introdusere 64-bit støtte, som normalt vil øke ytelsen betraktelig.

Allikevel beroliger Avid at den samme funksjonaliteten som man er vant til skal være beholdt, til tross for at de også har gitt produktene et ansiktsløft med nytt brukergrensesnitt. På den tekniske siden er det fortsatt støtte for tredjepartsmaskinvare samt videoformatet AVCHD og kameraer fra Red Epic-serien, som nylig fikk et nytt familiemedlem.

Skjermdump fra Media Composeres nye grafiske brukergrensesnitt.
Skjermdump fra Media Composeres nye grafiske brukergrensesnitt.

Blant andre nyheter verdt å nevne er det for første gang støtte for steroskopisk 3D-arbeid, det vil si produksjon av tredimensjonalt bilde ved å sette sammen to eller flere videostrømmer. Det er til og med mulighet for 3D-arbeid i realtid, antagelig rettet mot TV-industrien. Avid har også lansert en boks kalt Avid Nitris X for den samme målgruppen, som skal sikre ”høyeffekt videoakselerasjon” og jevn flyt for både høyoppløselig- og 3D-video.

Fra 15. november vil alle tre programmene være tilgjengelige for salg, både i versjon for Windows og Mac. Media Composer 6 og NewsCutter 10 vil ifølge Avid gå for $2499 og oppover, tilsvarende ca 14 000 norske kroner. For de som har tidligere versjoner er det dog penger å spare med oppdateringsalternativer for henholdsvis $299, snaut 1700 NOK, og $499, i overkant av 2800 NOK. Symphony 6 vil gå for $5499 eller $499 for oppdateringsversjonen, tilsvarende henholdsvis ca 33 700 og 2700 norske.


Les også: Canon frir til filmskaperne

Les også: Se brukernes beste oktoberbilder

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen