Aviary

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Funksjoner

Som tidligere nevnt består Aviary av to deler, Phoenix og Peacock, men vi skal i denne omgangen kun se på Phoenix som har med bilderedigering å gjøre.

Phoenix

Når Phoenix starter får vi to muligheter. Vi kan starte med et tomt bilde, eller vi kan redigere et gammelt bilde. Litt forvirrende at vi først må åpne et bilde før tjenesten i det hele tatt blir aktivert og klart til bruk, men det blir man fort vant til.

Det som slår oss med en gang er hvor likt grensesnittet er det Adobe Photoshop CS3 har.

Når vi har åpnet en fil, får vi opp et klassisk Photoshop-grensesnitt med menyvalgene File, Edit, Image, Layer, Select, Filters, View, Feedback, Help på toppen, en verktøylinje til venstre, og vinduer med lag og historikk til høyre. Grensesnittet virker ganske oversiktlig.

Mange funksjoner

Verktøylinjen i Phoenix er noe redusert i forhold til den som finnes i Photoshop, det vil si omtrent halvparten så mange verktøy. Likevel er det imponerende mange muligheter.

Phoenix har mange avanserte verktøy som blant annet en mulighet til å jobbe med lag. Videre har programmet penselverktøy som går an å justere, pluss en rekke filtre med effekter. Det er også et brukervennlig verktøy som gjør det mulig å legge inn tekst i et bilde.

Vi ser at det finnes File, Save as-mulighet i tjenesten slik at man kan lagre ekstra kopier av et bilde. Det er også enkelt å laste ned et bilde tilbake på datamaskinen med menyvalget File, Import image.

Videre har tjenesten ubegrenset med angremuligheter, og et historikk-vindu som kan brukes til å gå tilbake til et gammelt bilde i arbeidsprosessen.

Ankepunkter

Phoenix er egentlig et ganske imponerende verktøy for manipulering av digitale bilder, men ikke alt var like bra. Vi kunne åpne kun ett bilde av gangen, men dette kan ordnes ved å opprette et nytt lag for ett eller flere bilder, og jobbe videre med lagene.

Ved manipulering av et bilde får vi ikke noen forhåndsvisning av resultatet, slik vi fikk oppleve med Photoshop Express – vi må bare prøve oss frem. På den annen side har Phoenix flere muligheter enn det Photoshop Express har.

Vi fant ikke et spesifikt verktøy for fjerning av røde øyne. Vi måtte først merke det røde området i øyet, og deretter bruke verktøyet Image, Hue & Saturation for å nedjustere den røde fargen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen