(Bilde: Robert R. Morris / YouTube)

Avhengig av Facebook? Her er en sjokkerende løsning

Denne metoden kan hjelpe deg ut av sosiale medier.

Sløser du bort for mye tid på Facebook, men klarer ikke å holde deg unna? Flaks for deg at de to doktorgradsstudentene Robert R. Morris og Dan McDuff har skapt systemet Pavlov Poke.

Dette opplegget, som er oppkalt etter den russiske fysiologen Ivan Pavlov, forsøker å motivere deg til å styre unna det sosiale nettverket. Løsningen? Gode, gammeldagse støt.

Ubehagelig

Pavlov Poke består av et program som måler hvor lenge du besøker en gitt side – i dette tilfellet Facebook – og et tilknyttet kretsbrett. Innstillingene i programmet bestemmer hvor lenge du kan være inne på Facebook før det blir for mye, og når denne grensen overskrides, sendes elektrisitet gjennom kretsbrettet.

I oppsettet hviler du den ene hånden på innretningen med kretsbrettet og elektrodene, slik at overdreven Facebook-bruk blir slått ned på med et ubehagelig, men ufarlig støt.

Humor som virkemiddel

Selv om Morris og McDuff innrømmer at Pavlov Poke er et humoristisk eksperiment, har de også en mer seriøs baktanke med det hele. Hensikten er rett og slett å belyse avhengigheten som kan oppstå med bruk av sosiale medier.

Om Pavlov Poke er løsningen på overdreven bruk av Facebook er ikke sikkert, men det gir i hvert fall fenomenet oppmerksomhet.

Bruker du Facebook for mye? Hvor mange timer om dagen tilbringer du på det sosiale nettverket? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Grunn til å trappe ned:
Facebook kan gjøre deg deprimert »

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen