Test

AVG 9.0

Introduksjon og installasjon

Versjon 9.0 av antivirusprogrammet AVG ble lansert 5. oktober, og gratisversjonen var klar ti dager senere, og det er denne vi tester nå.

Vi laster ned AVG fra free.avg.com, og setter i gang installasjonen.

Vi godtar lisensavtalen...

...og fortsetter installasjonen.

I neste dialogboks kan vi velge installasjonstype:

Vi får deretter muligheten til å aktivere programvarelisensen, og installere verktøylinje.

Vi velger å ikke installere verktøylinjen fordi vi ikke ønsker å installere ekstrafunksjoner som kan gjøre systemet tregere, og mer komplisert.

Vi får deretter merkelig nok beskjed om å lukke vår nettleser (Firefox) for å kunne fullføre installasjonen. Grunnen til dette får vi vite når vi starter Firefox på et senere tidspunkt – AVG har nemlig installert en ny utvidelse (AVG Safe Search), en funksjon som skal beskytte oss mot skadelige lenker. Dette blir altså gjort uten at vi har bedt om dette. Selvsagt kan vi deaktivere eller fjerne denne utvidelsen, men vi liker ikke handlingen.

Til slutt får vi beskjed om at installasjonsprosessen er ferdig.

Vi velger å ikke sende informasjon om skadelige programmer som eventuelt blir funnet på vår PC. Derfor fjerner vi haken ved "I agree to provide anonymous information about detected threats to improve my security".

Helt på slutten får vi mulighet til å kjøre såkalt AVG Optimization Scan. Hensikten med dette skal ifølge programmet være å kartlegge såkalte "trusted" filer på PC-en som ikke krever skanning, noe som skal gjøre skanningen raskere. Vi velger å kjøre AVG Optimization Scan, og denne tok 15 minutter. Denne skanningen har ikke til hensikt å finne noen skadelige programmer, men kun å kartlegge normale programmer på PC-en.

Hele installasjonsprosessen tok over 5 minutter (inkludert oppdatering av programmet) i tillegg til 15 minutter med optimalisering. Det tar altså totalt 20 minutter fra det installasjonsprosessen startes, og til det tidspunktet når AVG er klart til bruk. Riktignok trenger man kun å gjøre dette én gang, men likevel.

Installasjonen er med andre ord ikke blitt noe enklere i versjon 9.0, sammenlignet med versjon 8.5, snarere tvert i mot. Installasjon av Microsoft Security Essentials er en drøm til sammenligning – tar kun 20 sekunder å installere.

Vi får etter hvert opp hovedvinduet for AVG 9.0, og førsteinntrykket er at brukergrensesnittet ikke er vesentlig forskjellig fra versjon 8.5, bare litt andre farger og ikoner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen