Avduker Leopards etterfølger

Den neste store oppgraderingen av OS X, nemlig 10.6, blir kalt "Snow Leopard" og skal fokusere mest på ytelse, stabilitet og perfeksjonering, fremfor implementering av nye funksjoner og programmer.

– Vi har levert mer enn tusen nye funksjoner til OS X på bare syv år og Snow Leopard legger grunnlaget for tusen til, sier Bertrand Serlet, Apples senior visepresident for programvareutvikling.

– I vår pågående jobb for å levere den beste brukeropplevensen har vi satt utviklingen av nye funksjoner på pause for å fokusere på å perfeksjonere verdens mest avanserte operativsystem, fortsetter Serlet.

Støtter Exchange

Når det er sagt, visse ting introduseres som nyheter i OS X 10.6. Blant annet får OS X-programmene Mail i tillegg til kalenderprogrammet og adresseboken full støtte for Microsoft Exchange 2007.

Quicktime X introduseres også for å optimalisere støtte for moderne lyd- og bildeformater. Videre skal Safari skal få en overhaling på javascriptrenderingen – noe som skal gi en ytelsesforbedring på opp til 50 prosent.

En ny teknologi som blir kalt "Grand Central" vil også introduseres i "Snow Leopard" og er laget for at utviklerne skal kunne fullt utnytte fordelen og kraften til en flerkjerne-prosessor. Maksimal støtte for fysisk minne (RAM) blir også hevet til 16 TB.

Apple har også postet en egen side for "Snow Leopard" her.

Lanseringen blir om omtrent et år ifølge Apple, muligens under neste års konferanse.

Flere detaljer rundt lansering og operativsystemet i seg selv vil nok dukke opp utover høsten.

Kommentarer (42)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen