Zelda Williams med faren Robin.
Zelda Williams med faren Robin. (Bilde: s_bukley/Shutterstock.com)

Avdøde Robin Williams' datter forlot Twitter etter grov sjikane

Nå skal Twitter revurdere reglene sine.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den verdenskjente komikeren og skuespilleren Robin Williams ble funnet død i sitt hjem tidligere denne uken. 

Etter at nyheten ble kjent har det strømmet på med kondolanser på sosiale medier, ikke minst på Twitter, hvor så å si hele Hollywood har uttrykket både sjokk og sorg over Williams' uventede bortgang. Dessverre har Internett som kjent også mange mørke avkroker, noe komikerens sørgende datter Zelda Williams nå smertelig har fått merke.

Som blant andre CNN og Washington Post melder ble Williams nylig utsatt for grov sjikane av to Twitter-brukere i kjølvannet av farens død, noe som gjorde at hun valgte å forlate nettstedet.

Støtende meldinger

En av meldingene hun mottok inneholdt en svært støtende tekstmelding sammen med et groteskt, manipulert bilde.

Mange brukere som fulgte Zelda Williams på Twitter skal i etterkant ha oppfordret Twitter til å slette kontoene til dem som stod bak, noe som senere ble gjort. Skaden var da allerede gjort, og hun forlot dermed Twitter med følgende melding:

– Jeg beklager. Jeg skulle ha hevet meg over det. Sletter dette fra alle mine enheter, kanskje for alltid. Tiden vil vise. Adjø.

Skal revurdere reglene sine

Som CNN peker på har Twitter selv reagert kraftig på hendelsen, og skal nå trolig endre sine retningslinjer knyttet til beskyttelse av brukerne på nettstedet.

– Vi vil ikke tolerere mishandling av denne typen. Vi har suspendert et antall kontoer relatert til denne saken for brudd på våre retningslinjer, og vi er nå i ferd med å vurdere hvordan vi kan forbedre reglene våre for å håndtere tragiske situasjoner som dette på en bedre måte, sa visesjef for Twitters sikkerhetsavdeling Del Harvey til CNN.

Med disse få unntakene var den store majoriteten av de svært mange Twitter-meldingene som Zelda Williams mottok etter farens bortgang av støttende og positiv art.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen