Avblåser kreftfare

Avblåser kreftfare

En omfattende dansk studie avviser nå at det er noen sammenheng mellom hyppig bruk av mobiltelefoner og kreft. Hele 420.000 danske mobilabonnenter har vært med i undersøkelsen og 52.000 av dem har hatt mobiltelefon i minst 10 år.

En oversikt over danskenes telefonbruk ble sammenliknet med det danske Kreftregisteret, og resultatet er at forskerne slår fast at mobilbrukere ikke har noen større risiko enn andre for å få kreft. Det melder ANB-AP.

Fortsetter arbeidet
Selv om den omfattende studien avviser sammenheng mellom mobilbruk og krefttilfeller, kommer debatten trolig til å fortsette. Og når debatten fortsetter, forsker de danske spesialistene videre. Ifølge nyhetsbyrået kommer de til å fortsette studien inntil noen av personene den omfatter har pratet i mobil i 30 år.

Og studien får skryt.

– Dette er antakelig den beste studien som noensinne er gjennomført, på grunn av de fantastiske registrene danskene har, sier Joshua Muscat ved Pennsylvania State-universitetet, som også har jobbet med mobilbruk og kreftfare.

Færre krefttilfeller enn antatt
Studien viser at det ble funnet 14.249 krefttilfeller blant de 420.000 mobilbrukerne som ble fulgt. Sammenliknet med nasjonale krefttall burde tallet statistisk sett vært høyere.

Bakgrunnen for at mange er redde for at mobilprat fører til kreft, er frykten for at stråling fra den innebygde radioantennen kan utløse kreft i hodet og nakken, hjernesvulster og blodkreft.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen