"Avatar" blir størst

Med ujevne mellomrom deler den visjonære regissøren James Cameron ut stadig mer forventningsskapende godbiter om sin kommende storfilm "Avatar". I et intervju med Edmonton Sun understreker nå Cameron nok en gang størrelsen på gigantprosjektet.

Cameron, en fornyer av filmmediet.
Cameron, en fornyer av filmmediet.

Utfordrende

- Den får "Titanic" til å virke som en piknik, sa han om sitt ambisiøse sci-fi-epos. Høybudsjettsregissøren er nettopp ferdig med tre måneders filming av "vanlige" scener, og nå gjenstår den delen av arbeidet som innebærer bruken av den spesielle datateknologien som skal gjøre "Avatar" til noe utenom det vanlige.

Og Cameron legger ikke skjul på at dette er det mest krevende prosjektet han noensinne har vært involvert i.

- Det er både den mest stressende og mest givende produksjonen jeg har vært med på, innrømte han åpent.

Inspirert av dokumentarer

Teknikken Cameron bruker heter stereoskopi, og går i korte trekk ut man filmer fra to litt ulike vinkler for deretter å sette sammen bildene slik at man oppnår en 3-D-effekt. Inspirasjonen til å bruke denne teknikken skal blant annet ha kommet fra Camerons arbeid med dokumentarer.

- Jeg ble involvert i 3-D via 3-D-dokumentarer om natur, undersjøisk utforskning og slike ting, og på det tidspunktet bestemte jeg meg for å ikke gå tilbake vanlig filmproduksjon, sa Cameron.

Unike historier

I tillegg til stereoskopi, skal filmen benytte en nylig utviklet teknologi for å lage data-simuleringer av ekte skuespillere. Teknikken ligner den som blant annet ble brukt i "Beowulf", men er mange ganger mer avansert. Nyvinningen ble skapt av selskapet Image Metrics, som også arbeidet med dataspillet "Grand Theft Auto IV".

- Det er denne type innovasjon som vil gi oss muligheten til å formidle historier som ellers ikke kunne blitt fortalt, sa produsent for "Avatar", Jon Landau til nettstedet Filmonic.

Et eksempel på den nye, superrealistiske ansiktsanimasjonen som skal brukes i filmen, kan du se her.

De som nå måtte være sprekkeferdige av forventninger, må nok smøre seg med tålmodighet til 18.desember 2009, som er den norske premieredatoen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen