Bevegelssensorer som registrerer horisontal rotasjon skal være på vei, ifølge rykter.
Bevegelssensorer som registrerer horisontal rotasjon skal være på vei, ifølge rykter. (Bilde: Bryan Weinstein)

Avanserte bevegelsessensorer neste år

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For mange er bevegelsessensor en ganske ny finesse i mobiltelefonen, til tross for at det har eksistert telefoner med dette innebygget siden 2003. Og for de som enda ikke kjenner til bevegelsessensor, så er dette en sensor som registrerer hvordan du holder telefonen og da for eksempel kan snu skjermbildet deretter. Eksempel på telefoner med dette er Iphone 3G, Nokia N85 og Sony Ericsson W980.

Også rundt egen akse

Nå hevder kilder innenfor den taiwanske teknologibransjen overfor nettstedet Mobile-Review at det vil komme mer avanserte bevegelsessensorer neste år. Disse skal registrere rotasjon horisontalt i tillegg til vertikal rotasjon, slik dagens sensorer registrerer. Slike sensorer finnes allerede, blant annet i Nintendo Wiis Motionplus-tilbehør.

Kildene hevder blant annet at neste Iphone vil ha denne sensoren på plass. Men i tillegg nevnes det at Nokia, Samsung Electronics, Motorola, LG og Sony Ericsson alle er potensielle kunder.

Kan brukes i spilling

Hva de nye sensorene tilfører rent praktisk sett er et godt spørsmål. Mye av poenget med dagens sensorer er å kunne rotere skjermbildet etter samme vinkel telefonen holdes. Men det er ikke utenkelig at mer presise og avanserte sensorer kan bidra til bedre bildestabilisering i kamera og mer avansert spillstyring, etter modell fra Wii.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen