Avansert strømstyring på K8L

AMD har som kjent minnekontrolleren integrert direkte på prosessoren. Dette har vist seg å ha mange fordeler ytelsesmessig, men har også vært en utfordring når man skal spare effekt, fordi man ikke har hatt mulighet til å styre strøm på et tilstrekkelig detaljert nivå.

De kommende K8L-prosessorene kommer imidlertid til å bli oppgradert med en avansert teknikk, som gjør at man kan gjøre spenningsendringer i ulike deler av prosessoren.

Dette betyr eksempelvis at man kan redusere voltstyrken på prosessormotoren uavhengig av minnekontrolleren. Med mer avansert strømstyring, vil man med stor sannsynlighet skape et enda mer energieffektivt miljø enn tidligere.

På toppen av dette vil minnekontrolleren bli integrert med enda flere energibesparende funksjoner, slik at deler av kretsene kan settes i "idle"-modus når de ikke er i bruk.

Den nye PowerNow!-versjonen som kommer med K8L, vil i tillegg gi mulighet for å dynamisk endre klokkefrekvensen på prosessorkjernene på individuelt nivå.

På en firekjerne-prosessor kan dermed kjerne nummer én kjøre med full last, uten at de andre blir tvunget til å kjøre med samme effekt.

Ifølge AMD tror man at de nye funksjonene vil føre til en drastisk forbedring i "ytelse pr. Watt"-begrepet.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen