Autoruns

Autoruns er et gratis program som viser oversikt over programmer som starter opp samtidig som Windows starter. Det gjelder blant annet programmer i oppstart-mappen og nøkler i register-mapper som Run og Runonce.

Du kan i tillegg velge å få informasjon om programmer i blant annet verktøylinjer (toolbar) og nettleserprogrammer (browser helper object). Autorun kan sammenlignens med MSConfig-programmet i Windows 98, ME og XP, men har flere alternativer. Autorun skal ifølge utvikleren virke med alle Windows-versjoner.

Du får en liste over programmer og prosesser som kjøres i Windows-oppstarten. Ønsker du å se nærmere beskrivelse av enkelt program, kan du klikke på programmet og på Properties-menyknappen. Du får direkte tilgang til registeret for det aktuelle programmet via Properties. OBS! Du bør være veldig forsiktig med alle endringer i registeret, fordi det er i utgangspunktet ikke angremulighet. Ikke foreta noen endringer hvis du er usikker.

Du slå av funksjonen som gjør at programmet starte opp i Windows-oppstarten. Programmet har en egen boks for denne muligheten.

Les mer informasjon om programmet på sysinternals.com.

Last ned gratis programmet i komprimert pakke: autoruns.zip.

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen