Autoruns

Autoruns er et gratis program som viser oversikt over programmer som starter opp samtidig som Windows starter. Det gjelder blant annet programmer i oppstart-mappen og nøkler i register-mapper som Run og Runonce.

Du kan i tillegg velge å få informasjon om programmer i blant annet verktøylinjer (toolbar) og nettleserprogrammer (browser helper object). Autorun kan sammenlignens med MSConfig-programmet i Windows 98, ME og XP, men har flere alternativer. Autorun skal ifølge utvikleren virke med alle Windows-versjoner.

Du får en liste over programmer og prosesser som kjøres i Windows-oppstarten. Ønsker du å se nærmere beskrivelse av enkelt program, kan du klikke på programmet og på Properties-menyknappen. Du får direkte tilgang til registeret for det aktuelle programmet via Properties. OBS! Du bør være veldig forsiktig med alle endringer i registeret, fordi det er i utgangspunktet ikke angremulighet. Ikke foreta noen endringer hvis du er usikker.

Du slå av funksjonen som gjør at programmet starte opp i Windows-oppstarten. Programmet har en egen boks for denne muligheten.

Les mer informasjon om programmet på sysinternals.com.

Last ned gratis programmet i komprimert pakke: autoruns.zip.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen