Automatisk oppdatering krasjet Gear VR
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Automatisk oppdatering krasjet Gear VR

Ved en tabbe har Samsung og Oculus klart å hisse på seg Gear VR-brukerne.

Har du fått problemer med å spille av innhold i dine Oculus/Samsung Gear VR-briller? Da er du ikke alene. Flere har meldt om problemer med å komme forbi velkomstbildet i brillen. Årsaken skal være en feil i en automatisk oppdatering som ble pushet ut til telefonene.

Fryser og stopper

Samsungs VR-brille til bruk med Galaxy S6 og S6 edge, er et nisjeprodukt som enn så lenge har et begrenset antall brukere. Brillen fungerer på den måten at du låser opp telefonen, plasserer den i brillen, og tar brillen på deg. Nå kommer du tilsynelatende inn i et stort rom der du får beskjed om å bekrefte at du har lest en helse- og sikkerhetsadvarsel. Når dette er bekreftet skal det dukke opp en meny med ulike apper du kan velge å bruke.

Det fungerte frem til i går kveld, da det med ett ikke ville virke lenger. Grafikken begynte å hakke under innlasting, før det hele krasjet, like før menyene skulle vises.

Dette fikk brukere til å avinstallere Oculus-programmet, fabrikk-gjenopprette mobilen og prøve på nytt. Men resultatet forble det samme.

Jobber med å løse problemet

Problemet førte til en storm av klager på Internett, der fortvilede VR-brukere raste mot Samsung og Oculus. Årsaken var nemlig en feil i en automatisk oppdatering av programvaren.

Da vi testet brillen i morges var problemet fremdeles ikke løst. Nå ser det imidlertid ut til at Oculus, som har utviklet brillen sammen med Samsung, har funnet en løsning. Vi har i alle fall ikke lenger problemer med appen, slik vi hadde sent i går og tidligere i formiddag.

Slik kan du komme forbi startskjermen

Om du fremdeles ikke har fått Gear VR til å fungere, så finnes det en mulighet å omgå problemet på. Om du starter Oculus-appen på telefonen og åpner den appen du vil kjøre før du setter telefonen i brillen, så slipper du å gå veien gjennom velkomstmenyen. Siden det bare er applikasjonsvelgeren som krasjer, kan du nå bruke VR-brillen med appen du startet.

Her er en VR-brille som passer til flere mobiltelefoner >>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen