Australsk ISP saksøkt for piratkopiering

Australsk ISP saksøkt for piratkopiering

I en vri som vi ikke har sett før, blir den australske ISPen Iinet saksøkt av de store filmselskapene fordi kundene deres bruker Bittorrent. Saksøkerne, som blant annet består av Village Roadshow, Universal, Warner Bros, Paramount Pictures, Twentieth Century Fox og Disney, hevder at Iinet er klar over problemet men ikke har gjort noe med det.

Filmselskapene hevder at Iinet har tjenestevilkår som tillater dem å straffe kunder som laster ned ulovlig innhold. Ifølge sjefen i Iinet er det ikke så enkelt. Iinet nekter å utlevere kundedata som resultat av en anklage fra en tredjepart, og de kan heller ikke kaste ut en kunde som følge av slike påstander.

Ikke dommer, jury og bøddel

– Vi har svart dem på hver eneste henvendelse, sa Michael Malone i Iinet til australske Computerworld. – Vi har videresendt alle disse anklagene til det statlige politiet, som er i samme bygning som oss. Politiet har lange remser av disse, fortsetter han.

– Trafikken går gjennom vårt nettverk sammen med de flere milliarder andre tingene som går gjennom nettverket som er helt lovlig. Vi er ikke trafikkpoliti. Vi kan ikke stå i midten av alt og stoppe de individuelle tingene som kan være ulovlig. Denne gjengen ber oss om å være dommer, jury og bøddel, sa Malone til Computerworld.

Rettssaken starter 17. desember.

(Kilde: Computerworld.com.au)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen