Australia vil blokkere nettspill

Australia er et av få land i verden som ikke har en voksen-kategori for dataspill. Når aldersgrenser settes på dataspill, er den høyeste kategorien "15 år og oppover", og alle spill som ikke bør spilles av 15-åringer blir derfor bannlyst i landet. Frem til nå har nettbutikker omgått dette, men politikere vil nå bruke landets kommende nettfilter til å stoppe spillnedlastinger fra nettet. Planen inkluderer Flash-baserte spill og nettsider som selger fysiske kopier.

En undersøkelse gjort av Interactive Entertainment Association of Australia viser at den gjennomsnittlige spilleren i Australia er 30 år. – Dette er en bekreftelse på at omfangsområdet til den pålagte sensuren vil fortsette å krype utover, sa Colins Jacobs i Electronic Frontiers Australia til The Age.

– Selv om dette langt fra er det beste våpenet mot barnemishandling, vil de nå offisielt sensurere innhold som de mener er for kontroversielt for en 15-åring. I et fritt land som vårt, trenger vi virkelig at regjeringen toger inn og redder oss fra rasistiske nettspill, fortsetter Jacobs spørrende.

(Kilde: The Age)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen