Australia blokkerer nettsider

Australia skal ha planer om å innføre et nytt webfilter. Det er ikke første gangen et slikt filter innføres i landet, og tidligere tiltak har vært mer eller mindre mislykket, men nå skal tilgangen til nettsider med kriminelt innhold blokkeres.

Nettsider som blokkeres skal velges ut av en uavhengig gruppe, men valget skal baseres på tips/klager som kommer fra nettbrukere.

Teknologien som brukes i filteret skal ha blitt testet ut av nettleverandører i Australia i løpet av de siste syv månedene, og testen skal ha vært vellykket.

Dr Windsor Holden, fra selskapet Juniper Research, forteller til BBC at hensiktene med det nye filteret er å beskytte unge og sårbare brukere på nettet.

En talsmann for organisasjonen Electronic Frontiers Australia, Colin Jacobs, er derimot mer skeptisk til tiltaket. Jacobs mener blant annet at policyen bak filteret er for uklar til å være nyttig nok.

Den nye filterloven skal etter planen introduseres i det australske parlamentet i august 2010, og det vil gå minst ett år før den eventuelt kan implementeres.

(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen