Aurora kommer på besøk

Flere medier kan melde om at det på solen har vært to kraftige eksplosjoner som slynger uvanlig store mengdret stråling og partikler mot jorden, noe som kan resultere i unormalt kraftig nordlys (og sørlys, for den saks skyld). Etter sigende skal dette være godt synlig i sør-norge, hvis forholdene ligger til rette for det, natt til onsdag. Nordlyset skal være synlig fra Trondheim og sørover, i følge VG.

Å fotografere nordlys er ingen heksekunst, og vi oppfordrer selvsagt våre lesere til å gjøre et forsøk, og poste sine beste bilder i denne artikkeltråden. Husk stativ, lang lukkertid og lav ISO-verdi.

Alt du trenger er et digitalkamera med objektiv, og et noenlunde stødig stativ eller annet underlag for kameraet. Lyssterk optikk og mørke omgivelser hjelper selvsagt, men man kan ta gode nordlysbilder med et minimum av utstyr, om man aksepterer utstyret begrensninger og utnytter de mulighetene man har. Vidvinkel og lang eksponering kan også være en god tanke, siden man ikke alltid kan vite hvor nordlyset vil vise seg. Nordlys kan imidlertid være relativt kraftig, så forsøk selv om du ikke har spesielt lyssterk optikk.

Les også: Astrofoto-guide, del 1: Teleskoptyper

Les også: Astrofoto-guide, del 2: Støtt og stødig

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen