Auksjonerer bort sikkerhetshull

Den nylig lanserte nettauksjonen WSLabi, eller WabiSabiLabi, tilbyr sikkerhetshull til salgs. Hensikten med auksjonen skal ikke være ondsinnet, snarere tvert imot.

De som står bak tjenesten mener en slik auksjon vil føre til at sikkerhetsforskere blir motivert til å gi fra seg informasjonen til et miljø med gode hensikter, før skurkene får tak i den. Det at forskerne får godt betalt for hullene vil gjøre motivasjonen større.

Fare for misbruk?

Selvsagt er det noen som vil mene at en slik tjeneste vil kunne misbrukes og at personer med onde hensikter vil få tak i informasjonen. De som står bak tjenesten mener imidlertid at auksjonen forgår i såpass kontrollerte former at dette skal forhindre at skurkene får tak i informasjon om hullene. Alle deltakerne i auksjonen må registrere seg, og dessuten blir all informasjon testet og kontrollert.

Auksjonen er i gang

Per i dag har nettstedet en eksklusiv avtale med ett selskap om å betale mellom 300 (1700 kroner) og 1000 dollar (5800 kroner) for informasjon om hull. De som står bak nettstedet mener dette beløpet vil øke kraftig når auksjonen kommer skikkelig i gang.

Når dette er skrevet ligger fire sikkerhetshull på auksjonen med startbud fra 500 (4000 kroner) til 2000 euro (16 000 kroner). To bud er kommet inn så langt. Dette gjelder hull i Linux, Windows XP og nettprogrammer.

Auksjonen skal være gratis for brukerne de første seks månedene, men etter det vil det koste 10 prosent av kjøpesummen å delta.

Ikke noe nytt

Det er slett ikke noe nytt å få betalt for oppdagede sikkerhetshull. Selskaper som iDefense og Tipping Point tilbyr penger for rapporter om sikkerhetshull. Mozilla Foundation deler også ut T-sjorter og 500 dollar i dusør for de som rapporterer sikkerhetshull i programmer som Firefox.

Se også pressemeldingen fra WSLabi.

(Kilder: BBC, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen