Augustpatch utgitt på nytt

Oppdateringen som kom 8. august fikset i utgangspunktet 23 sikkerhetsrelaterte aspekter og av disse var 10 rangert som kritiske. Det ble imidlertidig oppdaget at Internet Explorer 6 SP1 ville kræsje hvis man gikk inn på enkelte websider etter å ha fått lagt inn nyeste oppdatering.

Sikkerhetsfirmaet eEye analyserte dette og fant ut at det gikk an å utnytte dette til å få kjørt kode lokalt. Slike hull kan for eksempel brukes til å spre virus eller installere spyware. Microsoft prøvde først å lage en hotfix for dette problemet, men denne ble trukket tilbake og istedet ble hele augustoppdateringen MS06-42 utgitt på nytt. Sikkerhetshullet som ble innført var en feil i behandlingen av HTTP 1.1 forespørsler og hvis man slo av dette (Verktøy/Alternativer/Avansert) ville ikke dette hullet kunne utnyttes.

Til tross for Microsofts 5 år gamle Trustworthy Computing-initiativ har Internet Explorer har vært gjenstand for mange sikkerhetshull. Sikkerhetsanalytikeren HD Moore avslørte et nytt nettleser-relatert sikkerhetshull for hver dag i juli og dette var noe av bakgrunnen for de mange oppdateringene av Internet Explorer i juli og nå i august.

Det er antatt at Internet Explorer 6 har ca 80% markedsandel. Her på hwb.no er statistikken en helt annen. Hittil i August har Firefox og andre Mozilla-baserte nettlesere 39% andel, Internet Explorer 35% og Opera rundt 20%.

(Kilde: http://www.securityfocus.com/news/11408)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen