Audis el-SUV skal knive med Tesla Model X
Teknofil
(Bilde: Audi/Autoexpress.co.uk)

Audis el-SUV skal knive med Tesla Model X

Det første bildet av familiebilen ser du her.

Tesla Motors er utvilsomt i førersetet når det kommer til elbiler. Men nå virker det som de tradisjonelle bilprodusentene snart er klare til å ta opp konkurransen, og det gjelder særlig de store, tyske bilprodusentene.

Ryktene om en el-SUV fra Audi har svirret et par måneder nå, og nå er omsider ryktene bekreftet, skriver The Verge. På en pressekonferanse kunne sjefsingeniør Ulrich Hackenberg gi et lite hint om hva vi har i vente:

– Tidlig i 2018 vil vi lansere en batteridrevet SUV* i premiumsegmentet, som vil ha en rekkevidde på mer enn 500 kilometer. Den vil ha en ny, veldig attraktiv design, som vi utvikler spesielt for vår e-tron-serie og for batteridrevne biler, sa Hackenberg på pressekonferansen, ifølge Autoexpress.co.uk.

*Han brukte betegnelsen «sport activity vehicle», som altså er en «SAV» og ikke en SUV («sports utility vehicle»). Forskjellen er i hovedsak at SAV-er ikke har hengerfeste, og er ikke beregnet på offroad-kjøring. De fleste SAV-er blir som oftest omtalt som SUV-er.

«Audi Q6 e-tron»?

Samtidig som Hackenberg fortalte om Audis kommende el-SUV, viste de det første bildet av den på storskjermen bak scenen (se toppbildet). Det er mørkt og uklart, men gir likevel en viss idé om formen på bilen. Auoexpress.co.uk tror bilen kan komme til å få navnet «Audi Q6 e-tron».

I løpet av året vil Tesla Motors offisielt lansere sin SUV, kalt Model X. Den kommende Audi-elbilen vil nok først og fremst knive om de samme kundene som er interessert i denne.

Tror du Tesla skjelver i buksene av dette?
Porsche og Mercedes-Benz har også planer om å lage elbiler »

(Kilder: The VergeAutoexpress.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen