Dette er Audi sin nye konseptbil.
Dette er Audi sin nye konseptbil. (Foto: Audi)

Audis nye e-tron-konsept: 590 hestekrefter, 95 kWh batteri

Skal angivelig bli levert i 2021.

Under bilmessen Los Angeles Auto Show kunne Audi trekke en ny konseptbil opp av hatten; Audi e-tron GT. Foreløpig er bilen kun et konsept, men den skal angivelig settes i produksjon i slutten av 2020, melder Electrek

En del av konstruksjonen skal etter alt å dømme være nært beslektet med Porsche sin kommende elbil Taycan, hvilket betyr at den blant annet skal være lynkjapp å lade opp. 

Bilmessen har også bydd på flere andre nyheter. Blant annet en stor SUV med gigantisk batteri

GT-bil

Bilen ble avduket i Los Angeles. Foto: Audi

Den nye konseptbilen er en såkalt GT-bil (grand tourer), altså en bil som er laget for å kjøre deg lange distanser i høy komfort – med høy ytelse. Og krefter skal denne bilen ha godt med. 

Audi oppgir at bilen skal ha 434 kilowatt å ta av totalt, fordelt på to motorer, hvilket betyr totalt 590 hestekrefter. Det skal være nok til å akselerere bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,5 sekunder, mens det tar 12 sekunder å ta den fra 0 til 200 kilometer i timen.

Topphastigheten skal være begrenset til 240 kilometer i timen for å ivareta god rekkevidde. 

Lynrask lading

Konseptbiler ser ofte bra ut, og denne er intet unntak. Foto: Audi

Audi byr også på et 800 volts ladesystem i denne bilen, hentet fra Porsche, og dette skal gjøre at bilen kan lades vesentlig raskere enn dagens modeller, påpeker den amerikanske nettsiden. 

Opp mot 70 prosent av batteriets kapasitet skal kunne hurtiglades med over 150 kW. 

Batteriet i bilen skal være på 95 kWh, og skal være montert i den nedre delen av bilens konstruksjon. Det skal være nok til at du har en rekkevidde på omlag 400 kilometer. 

Plass til fire 

Audi er sparsommelige med bilder av interiøret. Men her har du i alle fall et bildet av hvordan rattet kan bli seende ut. Foto: Audi

Bilen skal være designet for å huse inntil fire personer, og er rett i underkant av fem meter lang (4,96), nesten to meter bred (1,96) og 1,38 meter høy. Avstanden mellom hjulene er oppgitt til 2,9 meter. 

Disse hjulene er dessuten av det større slaget. Nærmere bestemt skal e-tron GT få 22 tommers felger med dekk som har dimensjonen 285/30-22. 

Prisen på denne bilen er det ikke nevnt noe om, men Audi ser for seg å sette modellen i produksjon i slutten av 2020. Det vil i så fall bety at de første eierne får bilen sin levert i starten av 2021, opplyser produsenten. 

Audi har allerede sluppet en e-tron-modell: 
Her er bilen for første gang i Norge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen