Atter nye dingser


PenPhone ble vist frem før CeBit

Siemens PenPhone er verdens første penn med trebånds GSM-støtte. Telefonen, eller pennen om man vil, har ingen talltaster men har isteden for gjenkjenning av håndskrift slik at man kan skrive telefonnummeret til den man skal ringe til. Skal man sende tekstmeldinger, så gjør man også det ved å skrive for hånd. Siemens garanterer at pennen kan brukes på hvilken som helst overflate, så lenge den er flat.

Pennen er ganske så fascinerende, og tar steget mye lenger enn Nokia Digital Pen, som vi testet for en måned tilbake. Den har i tillegg til skriftgjenkjenning også stemmegjenkjenning, høyttaler og støtte for Blåtann. Dermed kan man også bruke trådløse headsett sammen med pennen.


(Klikk for større bilde)

Pennen er foreløpig kun en prototype, men vi så den i aksjon og er skråsikre på at dette kan være fremtiden. Bildet over viser en presentasjon av pennen. Personen som viste frem pennen skrev enkelt og greit bare et telefonnummer på bordplaten.

Neste enhet ut er Siemens Gigaset Interactive TV, som lar deg koble TV-en til telefonnettet. Enheten er bygget opp rundt teknologien DVB, pg gjår det mulig å motta MMS-bilder og beskjeder på TV-skjermen via hjemmetelefonen. Boksen kan også anvendes til sammenkobling med bredbånd, og skal ifølge Siemens la brukeren få streame en film som så sendes trådløst fra telefonen over på TV-en. Skulle noen ringe, vil filmen settes på pause, inntil man er ferdig å skravle.


(Klikk for større bilde)

QWERTY Virtual Keypad er også et innovasjonsprodukt som Siemens viste frem. Denne teknologien har blitt vist frem tidligere, men da ofte som ikke-fungerende prototyper. Tastaturet projekterer et virtuelt tastatur på en flat overflate, og små sensorer i projektoren reagerer når man trykker på et bestemt område. Dette kan revolusjonere skriving på mobiltelefonen i fremtiden.

Vi fikk teste Virtual Keyboard da vi besøkte Siemens sin stand på fredag. Utgaven vi fikk prøve var som alle de andre duppedittene i denne artikkelen en prototype, som tydeligvis ikke helt var optimalisert for skriving. For eksempel reagerte ikke backspace-knappen på mer enn 1 av 10 forsøk, og enheten var generelt treg og lite responsiv.

Allikevel er det ingen tvil om at dette kan åpne nye muligheter for de som er på farten og har behov for å skrive mens de reiser. Det å skrive på et virtuelt tastatur er riktignok ikke spesielt behagelig, og de fleste ville nok foretrukket et vanlig tastatur. Derimot er et virtuelt tastatur mye mindre, og kan derfor være svært greit å ha i nødsituasjoner - noe som trolig vil bli skjebnen til Virtual Keyboard.

Siste gadget ut er Remote Memory Device som lar brukeren lagre MP3 og andre filer på enheten. Enheten bruker Blåtann til å overføre filer til og fra andre enheter. Det vil si at man kan sende MP3 fra PCen til disken, for så å høre på MP3-filene ved hjelp av hodetelefoner med Blåtann. Enheten kan også fungere som lagringsenhet for andre enheter med liten minnekapasitet som kamera og mobiltelefoner.

Ingen av disse enhetene er ment for massemarkedet enda, men Siemens understreker at dette er enheter som vi kanskje vil få se i butikken i fremtiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen