Atom-populariteten for stor?

Dersom vi skal tro tallene fra Mercury Research solgte Intel fire ganger flere Atom-prosessorer det siste kvartalet i fjor enn det de hadde forventet.

Æren for dette har selvfølgelig de såkalte nett-PC-er á la Asus Eee som har blitt svært populære.

Estimatet for 4. kvartal i år ligger på 6 millioner prosessorer mot 400 000 solgt samme periode i fjor. Nett-PC-konkurranse fra leverandører som Acer, Dell, Lenovo og MSI mot den originale Asus Eee-maskinen bidrar til dette.

Nå er ikke Intels problem lenger å produsere Atom-prosessorene raskt nok, men få tilstrekkelig tid i testlabben før de sendes til PC-leverandørene.

En konsekvens av dette kan bli mange nett-PC-er med feil. Det er viktig å være oppmerksom på at mange av maskinene kun leveres med 1 års garanti fra leverandøren (selv om forbrukerloven gjelder for privatkjøp).

Intel har godt utbygde testlabber for Core 2-produktene. For Atom-prosessoren må man imidlertid lage nye testoppsett, noe som naturlig nok tar litt tid å få gjennomført på et såpass nytt produkt.

Kanskje kan dette føre til at kunder også får opp øynene for konkurrerende produkter fra eksempelvis VIA og AMD? Nylig annonserte Commodore sin nett-PC med VIA C7-prosessor.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen