Mann mot robot. Enn så lenge taper roboten.
Teknofil
Mann mot robot. Enn så lenge taper roboten. (Bilde: Boston Dynamics)

Atlas har fått kuttet kabelen

Nå er den tobente roboten fra Boston Dynamics virkelig klar for å prøve seg på verden.

Det er lenge siden robotene inntok arbeidsplassene og husene våre – i hvert fall innen lager, transport og som ankelhøye støvsugerroboter. Tenker vi mer på roboter som kan forstå verden og fungere med mennesker, er det et godt stykke igjen.

Men at den tiden vil komme er Google-selskapet Boston Dynamics ganske så sikre på. De har i det minste begynt å få dreisen på dette med å lage to- og firbeinte roboter som kan gå, løpe og i det hele tatt minner litt om mennesker og dyr. Dette gir flere av oss en litt ueffen følelse, ettersom noe i vår natur sier at maskiner ikke skal bevege seg som folk.

Boston Dynamics' siste og kanskje litt skremmende video viser den tobente roboten Atlas, som sist den var på skogstur slepte rundt på en solid kabel. Men nå har vår gamle venn kommet i en ny, forbedret og veldig fri utgave.

Med en høyde på 175 centimeter og vekt på 82 kilogram har den nye Atlas-generasjonen virkelig fått dimensjoner som gjør den mer menneskelig.

I videoen over kan du se at den kan holde balansen ganske så bra, selv når den behandler gjenstander, trasker i ulendt terreng eller får en uventet dytt. Den kan til og med komme seg på beina igjen dersom den «tryner».

Vi merker oss også at en hockeykølle ser ut til å være et tilfredsstillende forsvarsvåpen mot en eventuell løpsk Atlas-robot. I det minste så lenge roboten ikke også er bevæpnet.

Hva med noe litt mindre?
Bygg en fjernstyrt robot med Ziro >>>

(Kilde: TechRadar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen