ATI vinner "Half-Life 2"-tester


ATIs gamle HL2-slagord holder fortsatt mål

Selv om de fleste testene er noe uenige om nøyaktig hvor mye bedre ATI sine toppkort i X800-serien er over GeForce 6800, får vi inntrykk av at testene er omtrent som å lese Doom 3-testene opp ned. Her vinner ATI på omtrent samtlige områder; og når antialiasing og anisotropisk filtrering skrus på blir forspranget bare større.

Testene er basert på Valve (som utvikler Half Life 2) sitt nylanserte benchmark-verktøy Source Engine Stress Test, som ble sluppet sammen med betaversjonen av Counter Strike: Source. Dette spillet bruker den samme grafikkmotoren som Half Life 2 og gir derfor en god indikasjon på ytelsen i spillet. Likevel er det viktig å være klar over at det er snakk om en beta-versjon, som ikke nødvendigvis representerer den endelige grafikkmotoren i Half-Life 2.

Tester av ulanserte spill har tidligere vist seg å bli svært kontroversielle - som vist i både Doom 3-tester og tidligere Half Life 2-tester. Spesielt HL2-testene fra i fjor var omstridte fordi ATI nettopp hadde underskrevet en bundlingsavtale med spillutvikleren.

Til tross for at de fleste testene i dag konkluderer med at ATI "vinner" over NVIDIA sine toppkort, er det verd å merke seg at alle de siste toppkortene vil gi mer enn akseptabel ytelse i de fleste nye og kommende spillene.

Source Stress-tester

Den siste informasjonen tyder på at Half Life 2 blir ferdig og publisert i løpet av september og ytelsestester basert på det ferdige spillet vil antakelig følge kort tid etter.

Les mer om Half-Life 2 på Gamer.no.

(Kilder: VR-Zone, Driverheaven, FiringSquad)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen