ATI utsetter brikkesett

Annonsør­innhold
Les hele saken »

ATI har hatt planer om å lansere brikkesett for AMD64- og Intels LGA775-plattformer i noe som fremstår som en mannsalder for IT-bransjen. Nå ser det ut som om brikkesettene blir utsatt nok en gang, og selskapet som skal produsere sørsidene begynner nå å bli bekymret, ifølge digitimes.

ATIs RS400 og RS480 for henholdsvis Intels og AMDs prosessorer skal begge komme i utgaver med integrert grafikk, nærmere bestemt en variant av Radeon 9600. Men overgangen til nye plattformer fra begge selskapene har ført til problemer for ATI, som ellers er best kjent for å lage grafikkbrikker.

PCI Express
Det er også ventet at ATI-brikkesettene vil ha støtte for PCI Express og tokanals DDR(1) og DDR2, samt SATA-150, nettverk og AC97. Etter hvert som tiden går blir det også mer og mer sannsynlig at de får DDR2-667-støtte, som kan forklare en del av forsinkelsene.

RS400 for Intel-plattformen har blitt omdesignet to ganger allerede, og RS580 skal også ha problemer med "de nye" endringene som ble gjennomført i overgangen til 939-plattformen - selv om dette ikke har medført problemer for andre produsenter av brikkesett til de samme plattformene.

Ifølge Digitimes har ALI nå bestemt seg for å utsette produksjonen av M1573-brikken, som er spesialdesignet i samarbeid med ATI for å passe med brikkesettene deres. ALIs sørside har vært klar i over to måneder, hevder nettavisens kilder.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen