ATI svarer på Doom 3-kritikk

Den nye grafikkort-generasjonen blir ikke utfordret før den neste spillgenerasjonen kommer på markedet, og de eneste spillene som gjelder er Doom 3 og Half Life 2. Det kom derfor ikke som noen overraskelse at utviklerne av Doom 3 nylig offentliggjorde benchmarks med de siste grafikkortene på nettstedet HardOCP.

At NVIDIAs toppkort i enkelte tilfeller kom ut med 32 prosents bedre ytelse ble derimot litt for sterk kost for ATI, som er bekymret over at testen kanskje vil få folk til å kansellere forhåndsordre på X800 XT-kortene deres. Derfor har de skrevet brev til flere entusiast-nettsteder for å påpeke et par småting - som for eksempel "driverjuksing".

- Dette er en ikke-sak - Doom 3 er ikke en gang tilgjengelig enda, og alle vet at noen av våre konkurrenter bruker partial precision der de kan, sier ATIs Chris Hook til Team Radeon, i en henvisning til at NVIDIA har en historie med å senke bildekvaliteten for å oppnå høyere poeng i ytelsestester.

ATI sine kort kjører med full kvalitet hele tiden, legger han til, og påstår videre at kortene deres kjører veldig bra på flere enn ett spill. ATI har også tidligere gått ut og kritisert det ensidige fokuset på FPS (bilder i sekundet) som det eneste kriteriet i tester av grafikkort. Dette mener ATI er skadelig for bransjen, ettersom det tvinger produsentene til å fokusere på topp ytelse i noen få spill.

- Og forresten må vi ikke glemme at ATIs ytelse i testene ikke er dårlig i det hele tatt. Jeg tror Kyle [som skrev testen for HardOCP] selv sa at til og med X800 PRO leverte "flott" ytelse, og at Carmack [som leder Doom 3-utviklerne] sa i artikkelen at det er mer å vurdere enn bare antallet bilder i sekundet.

At spillutviklere utfører kontroversielle spilltester er i og for seg ikke noe nytt. Forrige gang vi så noen lignende var da utviklerne av Half Life 2 konkluderte med at NVIDIAs GeForce 5-kort hadde langt lavere ytelse enn ATI sine Radeon 9-kort. Kort tid etter annonserte ATI at de ville bundle Half Life 2 med grafikkortene sine.

Også denne gangen svømmer det lignende rykter, om at Doom 3 kanskje skal bundles med GeForce 6800.

Til tross for kritikken av testingen og skuddet for baugen til NVIDIA, lover også ATI nå nye drivere i løpet av noen ukers tid som vil øke ytelsen til Radeon X800 i Doom 3.

(Kilder: Team Radeon, HardOCP)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen