ATI slipper Catalyst 3.10-drivere

Catalyst 3.10 skal i følge ATI øke ytelsen i normal 2D-bruk fra 3 til 6 prosent for alle RADEON-kort, selv om det kanskje ikke er så veldig mye å skrive hjem om. Støtten for OpenGL Shading Language er derimot helt fersk og er sakset fra OpenGL 2.0-spesifikasjonen som snart er klar.

OpenGL Shading Language kan sees som et svar på piksel-shaderne som ble introdusert av Microsoft i DirectX 8, men enn så lenge finnes det ingen spill som bruker dette, bortsett fra MacOS X-versjonen av HALO. Fra før av har 3DLabs implementert språket og NVIDIA har støtte for deler av det i sine drivere.Ingen problemer så langt med Catalyst 3.10

Bortsett fra OpenGL-shadere, ser fokuset i de nye Catalyst-driverne ut til å ha vært "bug"-fiksing. Listen over forbedringer inneholder en lang rekke fikser for doble skjermer, i forskjellige kombinasjoner og oppløsninger med TV, LCD og CRT-skjermer.

Andre interessante fikser inkluderer en ytelsesøkning på 5 til 7 prosent i Commanche 4, forbedring av tåkerendering i BattleField 1942 og fjerning av hakking i HomeWorld 2. Les mer om forbedringene i ATIs Release Notes.

Her kan du laste ned ATI Catalyst 3.10 for Windows XP.

(Kilde: ATI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen