ATI RS350 mot Intel Grantsdale


FIC sitt første hovedkort basert på ATI RS350

De fleste var kanskje en smule overrasket da ATI satset på brikkesett og gjorde seg til direkte konkurrent med bl.a. Intel, SiS og VIA. Selskapet har nå et nytt brikkesett på trappene, som trolig kan bli en aktuell konkurrent for Intel sin Grantsdale-serie.

Ifølge The Inquirer skal RS350 brikkesettet ha blitt observert på CeBIT-messen sammen med MSI. Det skrives også at lanseringen ikke vil drøye mer enn noen få uker.

Siden det er ATI vi snakker om her, vil RS350 selvsagt få integrert grafikkbrikke. Spørsmålet er hvilke fordeler man kan hente dersom man i tillegg skulle velge å kjøpe et eksternt Radeon-kort. The Inq tror at man muligens vil få mulighet til å kjøre tre forskjellige monitorer.

ATI vil trolig raskt gjøre seg til konkurrent med Intel sitt Grantsdale-brikkesett. Grantsdale G har integrert grafikkbrikke med delvis støtte for DirectX 9.0, men støtter også eksterne kort med PCI Express grensesnitt. Grantsdale-GL/GV støtter ikke PCI Express - førstenevnte heller ikke HT. ATI RS350 støtter heller ikke PCI Express, men det vil nok komme en ny versjon senere i år. Foreløpig er denne oppfølgeren kjent som RS400.

FIC er forøvrig en av leverandørene som har annonsert hovedkort basert på ATI RS350: FIC P4-RS350. Dette har støtte for Prescott 3,6 GHz, 4 GB minne, Serial ATA, AGP 8x, FireWire og USB 2.0.

 

(Kilder: FIC, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen