ATI R520 baseres på 90 nm


ATI Radeon X800

En krymping av produksjonsprosessen får som regel en del positive konsekvenser. Blant annet kan brikken få mindre varmeutvikling, bli billigere å produsere og oppta mindre plass rent fysisk, slik at man får mer plass til transistorer og komponenter som cache. I det hele tatt er det mange faktorer som en prosessorfabrikant ser på som sentrale.

NVIDIA i baret
Det er vel nettopp det som er litt farlig. I drømmen om disse egenskapene kan man bli fristet til å bytte teknologier litt for raskt. NVIDIA gikk i baret med NV30. Nå tar ATI sjansen. Kanskje hadde det vært lurt å teste ut 90 nm på en budsjett-serie først?

Uansett vil R520-brikken bli lansert en gang i løpet av 2005, trolig i første halvdel. Brikken får hardware-støtte for DirectX 9.0c (PS/VS 3.0) og kanskje også DirectX 10 (Microsoft WGF). GDDR3-minne vil også bli tatt i bruk.

R500 blir R520?
Forresten spekuleres det i om ikke R520 rett og slett er R500 med nytt navn. Det virker for oss ikke helt utenkelig, for det er tidligere også blitt hintet om at R500 vil produseres hos TSMC med 90 nm teknikk. Tiden vil vise.

(Kilde: The Inquirer, Endian.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen