ATI på vei mot 0,11-mikron

ATIs KY Ho bekreftet ovenfor Reuters på Computex Taipei 2003 at selskapet var inne i en aggressiv periode for å skifte produksjonsteknologi fra 0,15- til 0,13- og 0,11-mikron. Dette er en relativ kontroversiell uttalelse til å kommefra en person i selskapets toppledelse ettersom man tradisjonelt har vært svært varsom med å bytte vekk dagens teknologi på 0,15-mikron.

Skifte av teknologi koster i de fleste tilfeller en del penger. Hard konkurranse med Nvidia har gjort at ATI har satset på "trygg" grunn, noe man har lykkes meget bra med. Nvidias eksperimentering med DDR2-minne og 0,13-mikrons teknologi i NV30 er et godt eksempel på at det ikke alltid lønner seg å ligge i front med ny teknologi.

Det er derfor nå med spenning at flere øyne rettes mot ATI i det selskapet forbereder overflytting på 0,13- og 0,11-mikron.

Produksjon på 0,11-mikron vil trolig starte stabilt etter neste sommer (2004). Dersom vi tar i betraktning produktsyklusen til ATI, kan vi dermed konkludere med at R500 trolig vil bli produsert med denne teknologien.

 

(Kilder: Reuters, Xbit Labs)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen