ATI og NVIDIA i ordkrig om PCIe


Det er ingen problemer med X700-kortene, sier ATI,
etter lekkasjen av kritiske NVIDIA-dokumenter.

NVIDIA har ikke tatt det fulle og hele ansvaret for dokumentene som lakk ut på nettet i forrige uke fra en hittil ikke navngitt NVIDIA-partner, til tross for at enkelte av dem er merket med NVIDIA-copyright. Formålet med dem er i hvert fall helt klart: Å så mest mulig tvil om ATIs PCIe-grafikkort.

Påstandandene i dokumentene, som ble distribuert til flere nyhetssider og senere også publisert, er for eksempel at "low-k"-teknologien til ATI er "farlig", at bildekomprimeringen de bruker gir dårligere kvalitet enn PS 3.0, at driverne deres ikke vil få WHQL-sertifisering fordi de jukser med ytelsen og at ATIs PCI Express-løsninger ikke er elektrisk kompatible med PCI Express-standarden.

Kort tid etter at dokumentene fant veien til nettet, tok PCI Express-gruppen, PCI SIG, kraftig avstand fra påstandene om at ATIs kort er inkompatible i en egen pressemelding. Også ATI har ifølge X-bit labs tatt til motmæle:

- Dokumentene og argumentene i dem er unøyaktige, oppflammende og fornærmende, sier Patricia Mikula, ATIs PR-sjef, til nettsiden. - Forfatteren kommer med helt ville påstander og anklager, basert på unøyaktig og uriktig informasjon. At det i tillegg kommer fra en anonym forfatter, er også ganske feigt.

- Vi ser dette som er desperat angrep på ATI, i et forsøk på å redusere selskapets markedsandeler.

ATI har nå skrevet sitt eget, interne mot-dokument, som påstår at X700-serien deres slettes ikke er så dårlig som konkurrenten vil ha det til. Ikke uventet mener ATI at det er deres kort som er best, men i dokumentet holder de seg for gode til å kritisere konkurrenten, eller å svare med samme mynt, ifølge X-bit labs.

Så gjenstår det å se om dette blir det siste selskapene har å si i denne striden, som hittil har pågått i over en uke.

(Kilder: X-bit labs, PCI SIG, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen