ATI og Nvidia akselererer PDF

Alternativ tekst mangler
PDF-kart som dette drar nytte av GPU-akselerasjon

I en pressemelding i går annonserte Nvidia at selskapets grafikkprosessorer i GeForce 6-, 7- og 8-seriene støtter hardware-akselerasjon av PDF-dokumenter i Adobe Acrobat 8 og Adobe Reader 8.

Tilsvarende støtte finner vi for grafikkprosessorer fra ATI, selv om ATI/AMD tilsynelatenede ikke har slått opp dette like stort som Nvidia. Kravet er at Pixel Shader 3 støttes, samt at skjermkortet har minst 128 MB minne - noe som gjelder de fleste skjermkort fra de to fabrikantene i nyere tid.

De nevnte Adobe-programmene kan utnytte grafikkprosessorene fra Nvidia og ATI til øke både ytelse og bildekvalitet ved fremvsining av PDF-dokumenter. Panorering, zooming og scrolling er eksempler på operasjoner som vil gå glattere enn før.

Som et konkret eksempel nevnes det at man for zoombare, detaljerte kart i PDF-format vil opplevde en markant ytelsesøkning, med det Adobe kaller "2D GPU Acceleration".

En rask test avslører at det går merkbart raskere å zoome inn på detaljerte bilder i Adobe Reader, når 2D-akselerasjonen er påslått (testet med med Intel Core Duo T2400 og GeForce Go 7400). Vi kunne derimot ikke merke noen forskjell når det gjelder bildekvaliteten.

2D-akselerasjonen i Adobe Reader slår du på under edit -> preferences -> page display -> use 2D GPU acceleration. Dersom skjermkortet ditt ikke støtter funksjonen, vil valget være "grået ut".

(Kilder: Nvidia, VR-Zone, Adobe)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen