ATI når 1 million PCIe-kort


ATIs X600 er en bestselger i ferdig-PC-er

Selv om det er gode grunner til å ta ATIs påstander om å ha omtrent 100 prosent av markedet for PCIe-basert grafikk i ferdigmaskiner med en klype salt, synes det klart at selskapet fullstendig dominerer dette segmentet. Til nå har ATI og deres partnere sendt ut over én million PCIe-kort. I PR-krigen om PCIe-markedet har ATI også tidligere meldt om godt salg, og om bundlingsavtaler med Intel.

- PCIe er stor nyvinning for PC-arkitekturen, og det foregår nå en veldig rask overgang til denne standarden i [OEM]-markedet, sier ATIs desktop-sjef, Rick Bergman i en pressemelding.

En av grunnene til ATIs dominans kan være at de er de eneste hittil som har satset på å lage "ekte" PCIe-kort, uten noen form for AGP-til-PCIe-bro som NVIDIA bruker.

Innen utgangen av året vil annenhver nyinnkjøpte ferdigmaskin ha et PCIe-basert grafikkort i seg, hevder ATI - og legger til at det er svært gode sjanser for at dette vil komme fra dem selv. Det totale markedet for PCIe-kort vil derimot neppe komme forbi 35 prosent i løpet av 2004, hevder Mercury Research.

Under en pressekonferanse der tallene ble lansert, skal ATI også ha sagt at det snart kommer en PCIe-brikke som skal "sette 6600 på plass," ifølge Extremetech.

I løpet av hele 2003 ble det solgt 80 millioner grafikkbrikker til tilleggskort, ifølge Mercury Research.

(Kilder: ATI, X-bit labs, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen