ATI med treveis grafikkløsning

Vi har tidligere skrevet om Ageias PhysX, som er en dedikert fysikkprosessor. Poenget med en dedikert fysikkprosessor er at hovedprosessoren og grafikkprosessoren i systemet skal avlastes, slik at man kan få mer realisme i spill.

I mars i år ble det klart at Ageia hadde fått konkurranse fra Havok. Havoks løsning er kalt for Havok FX, og lot eiere av SLI- og oppsett velge mellom et rent grafikkoppsett eller en løsning der et av kortene fungerer som fysikkort.

Nå har ATI gått enda lenger. De kjører to skjermkort i CF-modus. I tillegg kan man benytte et tredje ATI-kort som et dedikert fysikkort. I følge ATI trenger ikke disse tre kortene være identiske, man kan blande som man vil.

Et Radeon X1600 XT skal for eksempel være dobbelt så kraftig som Ageias PhysX, mens et Radeon X1900 XTX skal være hele ni ganger så kraftig. Disse verdiene er basert på den oppgitte Sphere-to-Sphere collisions/second for de ulike kortene. PhysX har oppgitt omlag 530 millioner, mens Radeon X1900 XTX har hele 5 milliarder. I tillegg har Radeon-kortene en vesentlig høyere minnebåndbredde og frekvens enn det PhysX kan skilte med.

Det sier seg selv at man da trenger tre PCIe-kontakter for skjermkort på hovedkortet. Dette er mulig blant annet på Intel 975 XBX. Løsningen fra ATI og Havok gir også mulighet til å kjøre et kort til selve grafikken og et kort for fysikken.

(Kilde: ATI)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen