ATI med spennende brikker til Intel baserte bærbare

Det er nettstedet The Inquirer som har fått tak i informasjonen under Computex 2003 messen i Taiwan. I følge The Inquirer kommer ATI med brikken R300 kommende vår som støtter bærbare PCer basert på Intels kommende ”Prescott” prosessor. Brikken har imponerende spesifikasjoner må vi si. R300 har støtte for blant annet PCI-X, Prescott prosessorer med 800MHz systembuss, doble DDR 400 minnekanaler. Det er ventet at R300 vil ankomme markedet i løpet av første halvdel av 2004.

I andre halvdel av 2004 vil vi se RS400 som støtter fremtidige prosessorer fra Intel med en systembuss på 800MHz og 1066MHz. RS400 vil i motsetning til RS300 ha støtte for DDR II, PCI Express X16 og X4. RS400 er rettet mot prosessorene fra Intel som for øyeblikket går under kodenavnet ”Tejas” og ”Grantsdale”. De to sistnevnte prosessorene vil trolig bli hetende "Pentium 5" i følge rykter på Internett.

Det er mindre klart hvor ATI har tenkt seg i 2005, men selskapet har et brikkesett som støtter en prosessor fra Intel som går under navnet ”Jonah”. ATI har lykkes godt med brikkesett for bærbare med prosessorer fra Intel mens selskapet har ikke vært like heldig med brikkesett for bærbare med prosessorer fra AMD. Hva grunnen til dette er ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen