ATI med Radeon X800 GT?


Radeon X800 - snart også som GT?

NVIDIA sitt GeForce 6800 GT ser ut til å være en hit blant de som er bevisste på det "søte punktet" mellom pris og ytelse. Kortene har de samme egenskapene som toppversjonen GeForce 6800 Ultra, men med lavere klokkehastigheter på kjerne og minne - og koster nesten en tusenlapp mindre.

Akkurat dette er noe ATI skal ha merket, ettersom deres Radeon X800 XT-kort med 16 pipelines og 1 GHz+ GDDR3-minne koster mer enn det smaker sammenlignet med GT-versjonen til NVIDIA, samtidig som PRO-versjonen har blitt avslørt som litt for treg. I følge det kinesiske nettstedet GZEasy har ATI nå planene klare for å lansere sitt eget GT-kort.

ATI Radeon X800 "GT" kan være like rundt hjørnet. Kortet vil i følge nettstedet få XT-versjonens 16 pipelines og GDDR-minne på 900 MHz DDR - 200 MHz lavere enn storebroren. Kjernen skal være klokket på 425 MHz og kortet kommer i utgangspunktet bare med AGP 8x-grensesnittet.

I følge X-Bit Labs skal enkelte kilder innenfor ATI ha uttrykt tvil på om det vil bli hetende "GT", kanskje ettersom ATI og NVIDIA ikke har noen historie med å rappe navn fra hverandre når kortene er tiltenkt samme marked.

(Kilder: X-Bit Labs, GZEasy)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen