ATI lanserer Radeon X800 XT AIW


Merk den nye, bittelille TV-tuneren på X800 XT AIW-kortet.
Gullfargen gir også et hint om prislappen
(Bilde: Beyond3D)

ATIs siste skudd på multimedia-stammen i All-in-wonder-serien får med seg den kraftigste 3D-kjernen fra selskapet hittil, en ny TV-tuner som er laget av ATI selv (med litt hjelp fra Philips, som laget den forrige), og et nytt system for å holde orden på de mange audio/video-kontaktene.

Selve grafikkjernen blir en standard X800 XT-variant med klokkefrekvenser på 500 MHz for kjerne og minne, som dermed vil kjøre på 1 GHz effektivt.Eksterne I/O-bokser gir en rekke tilkoplingsmuligheter
(Bilde: Beyond3D)

Kortet får også en kraftig forbedret håndtering av de eksterne I/O-portene, som nå har kontakter nok til å støtte en fullverdig SCART-tilkobling både inn og ut. Vi kan derimot ikke se noen inngang for den klassiske koaksiale TV-pluggen, men går ut i fra at den finnes selv om den ikke er avbildet.

Som vanlig følger ATIs Media Center-programvare med, og det siste moteordet i multimedia-bransjen - "10-fots grensesnitt" - er på plass. Dermed skulle det være enkelt å navigere programmet fra sofaen med den medfølgende fjernkontrollen.

ATI Radeon X800 XT All-in-wonder får også en pris som berettiger gullfargen på kortet. Veiledende utsalgspris fra ATI skal ifølge Beyond3D være på 499 dollar. Normalt sett fører det til en pris på rundt 5000 norske kroner, men det er før importavgifter på rundt 10 prosent for TV- og radioapparater.

Det gjenstår derimot å se hvilke priser som blir satt av produsentene, og om slike kort i det hele tatt finner veien til Norge.

(Kilde: ATI, Beyond3D)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen