ATI lanserer MOBILITY RADEON 9800

Kanskje er det likevel litt overraskende at det nye produktet ikke heter X700 eller MOBILITY X800, siden MOBILITY Radeon 9800 er på mange måter en tro kopi ATIs Radeon X800 skjermkort for stasjonære PCer. Men det kan se ut som om ATI har tenkt til å beholde X-navnet for PCI Express baserte grafikkbrikke for bærbare. Det eneste som skiller MOBILITY Radeon 9800 fra X800 er færre ”pipelines” og Powerplay. Utover dette er det lite som skiller disse to produktene fra hverandre.

I en pressemelding ATI har sendt ut i dag i forbindelse med lanseringen av MOBILITY Radeon 9800, har ATI lagt stor vekt på å få frem at selskapets siste hjertebarn er verdens første grafikkbrikke for bærbare med et 256-bit bred minnebuss. Dette er selvfølgelig en viktig detalj/funksjon som øker ytelsen til produktet. Den offisielle klokkefrekvensen for MOBILITY Radeon er 350MHz (kjerne) og 300MHz (minne). Benchmark-resultater som ATI har sendt ut til ulike nettsteder på nett viser at den nye grafikkbrikken får et resultat på rundt 5500 i 3DMark 2003. Dersom tallene til ATI ikke er blåst opp kan man vente en ytelsesøkning på 30-40% over MOBILITY Radeon 9700. Det er ikke dårlig med tanke på at MOBILITY Radeon 9700 var den raskeste grafikkløsningen på markedet inntil dagens lansering. Men som tidligere nevnt, resultatene er fra ATI selv og bør tas med en liten klype salt.

Det blir utrolig spennende å se hvordan MOBILITY Radeon 9800 kommer ut i test sammenliknet med NVIDIAs kommende GeForce 6 Go-serie. Sistnevnte løsning er foreløpig ikke lansert fra NVIDIA ennå, men en lansering ventes nå i løpet av kort tid. Se vår artikkel om NV41M her. Det ser ut som om vi står ovenfor en særdeles spennende høst med tanke på nye grafikkprodukter.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen