ATI lanserer Home Theatre 550 PRO


ATI Home Theatre 500 Pro referansekort
(Bilde: Beyond3D
)

ATIs oppgraderte videobrikke blir dermed noe av det mest avanserte på markedet, spesielt takket være 12-bits bildekvalitet og MPEG-2-dekoderen som ifølge Beyond3D bare bruker 5 prosent av CPU-lasten når den koder TV-bufferet til harddisken.

- Theatre 550 Pro setter en ny standard for videokvaliteten som baner vei for PC-produsenter som ønsker å lage stue-PC-er som overgår det meste av frittstående TV-utstyr som finnes på markedet i dag, sier ATI i sin pressemelding.

Home Theathre 550 Pro vil komme på markedet i løpet av året som PCI Express x1 og "vanlig" PCI som både "low profile" og fullstørrelseskort - og vil koste rundt en tusenlapp, ifølge ATi - som har snakket med X-bit labs.

Den nye TV-brikken sender lydstrømmen direkte til hovedkortet gjennom PCI-bussen (digitalt, uten bruk av ekstra kabler), og har ellers innebygde støyreduksjons-egenskaper. TV-kort basert på brikken får også støtte for alle de forskjellige HDTV-signalene - og kan selvfølgelig tidsskifte.

Hittil har kjente ATI-partnere som Gigabyte, MSI, Sapphire, og Tul/PowerColor forpliktet seg til å lage TV-kort basert på brikkene, som ventes på markedet i løpet av året. Enn så lenge er brikken derimot ikke kommet lenger enn til prøveproduksjons-stadiet fra ATI sin side.

Home Theatre 550 Pro-brikken vil heller ikke bare komme som frittstående PVR-kort, men skal også integreres på enkelte hovedkort fra ASUS, skal vi tro Hexus.net. Disse kan komme innen utgangen av året, mest sannsynlig på hovedkort som er basert på ATIs kommende Radeon 9600IGP-brikkesett.

Les mer om brikken på ATIs produktsider.

(Kilder: ATIs pressemelding, Beyond3D, X-bit labs, Hexus.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen