ATI lanserer CrossFire


ATI CrossFire-oppsett
(klikk for større bilde
)

CrossFire er ATIs svar på SLI-teknologien fra Nvidia. Vi har tidligere omtalt teknologien ved flere anledninger, også under navnene AMR og Multi VPU. I likhet med SLI tillater CrossFire bruk av to grafikkort i samme system, som samarbeider om rendring av 3D-grafikk.

"Master"-kort
Ifølge ATI skal CrossFire føre til en ytelsesøkning på inntil det dobbelte av hva ett enkelt grafikkort klarer. For å utnytte CrossFire trenger man et "Master"-kort, som er en egen versjon av Radeon X800 eller Radeon X850. Disse kortene får tilnavnet "CrossFire Edition".

Sammen med master-kortet kan man benytte ATI-baserte kort i samme serien, Radeon X800 eller X850-serien. Det vil si at X850 CrossFire Edition kan parres med alle varianter av X850, mens X800 CrossFire Edition må parres med en av X800-variantene (XL, Pro osv). Merk at man fint kan benytte kort fra ulike produsenter, slik at kortene ikke må være identiske, med tanke på klokkefrekvens etc. Kortene kobles sammen via en ekstern DVI-kabel.

Hovedkort
Det betyr at en rekke eiere av PCIe-baserte Radeon X800/X850-kort kan oppgradere til et CrossFire-oppsett, ved å installere et tilsvarende CrossFire Edition-kort i systemet. Men, man trenger også et hovedkort som støtter teknologien. Foreløpig er man da begrenset til et hovedkort basert på Radeon Xpress 200 CrossFire Edition.

 


Radeon Xpress 200 CrossFire Edition
(klikk for større bilde)

Fungerer i alle spill
CrossFire har en stor fordel sammenlignet med SLI. Teknologien fungerer nemlig automatisk med alle spilltiler på markedet. Til sammenligning krever SLI at man har egne profiler for hvert enkelt spill, som enten må utarbeides av Nvidia eller av brukeren selv.

Sammen med CrossFire introduseres også mulighet for bedre antialiasing, helt opp til 14x. Verdt å merke seg er det også at CrossFire kan skrus av og på i programvare:

Tilgjengelighet
X850 CrossFire Edition vil bli tilgjengelig på markedet i midten av juli, mens X800 CrossFire kommer på markedet i begynnelsen av august. Hovedkort med CrossFire-støtte kommer i juni. Prisene er foreløpig ukjente.

(kilde: ATI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen