ATI kjøper XGI?

Rykter på asiatiske nettsteder sier at grafikkbrikkeprodusenten ATI planlegger et oppkjøp av XGI Technologies. Sistenevnte er kanskje mest kjent for sin Volari Duo, som integrerer to grafikkprosessorer på ett enkelt kort. Rent ytelsesmessig har imidlertid ikke produktene til XGI klart å slå igjennom, og må gi tapt for både Nvidia og ATI på de fleste områder.

Det er foreløpig ingen offisielle uttalelser fra noen av selskapene som bekrefter et eventuelt oppkjøp. Ryktene har heller ikke blitt kommentert.

Den generelle oppfatningen er nok at ATI ikke vil ha så mye å vinne på å overta XGI - spesielt siden ATI-produkter ser ut til å være mye bedre på nesten alle områder. Spørsmålet er om det finnes andre grunner for en slik overtakelse. Kanskje ryktene dreier seg om et tett samarbeid mellom de to selskapene. Igjen er spørsmålet hva ATI vil tjene på dette. Finnes det spesialister i XGI som sitter på spesiell kompetanse som kan komme til nytte i den evige kampen mot Nvidia?

Sett fra XGI sin side, kan det nok være mange fordeler med nye eiere. Selskapet er nemlig originalt et utspring i fra SiS og har fortsatt til gode å vise til noen suksess i grafikkmarkedet. Noe må derfor gjøres for at XGI skal overleve fremtiden.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen