ATI introduserer HyperMemory


X800 har kun integrert grafikkminne

Grafikkminne er dyrt, noe som er en av grunnen til at man stort sett ikke leverer grafikkort med mer enn 256 MB minne. Med ATI sin nye HyperMemory-teknologi søker man å bruke systemminnet for å lagre og aksessere grafikkdata. Dette er selvsagt meget interessant ettersom man kan senke kostnadene ganske betraktelig.

Problemet med denne fremgangsmåten har tradisjonelt vært at overføringen ikke har hatt tilstrekkelig ytelse. Ifølge ATI øker HyperMemory ytelsen på systembussen og bruker spesielle algoritmer for raskere aksess. Teknologien bruker "bi-direksjonal" dataoverføring lignende PCIe.

Reelle tester av ytelsen til HyperMemory er fortsatt ikke publisert. ATI skriver i sin pressemelding at grafikkort med denne teknologien vil bli lansert i løpet av året. Det ble ikke sagt noe mer om hvilke grafikkbrikker disse vil bli basert på. Ytelsen vil ha meget stor betydning for hvorvidt dette vil bli en "slager" eller ei.

ATI sin HyperMemory har ingen sammenheng med HyperTransport eller Hyper-Threading, selv om navnet definitivt er slående likt.

(Kilder: ATI)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen